Bijles Natuurkunde

Heb je moeite met natuurkunde? Zijn de formules lastig te begrijpen of heb je moeite met het begrijpen en toepassen van de theorie? Lijk je het allemaal te snappen en haal je toch een onvoldoende? In al deze gevallen kan natuurkunde bijles je helpen. Tijdens de bijlessen onderzoeken we samen wat de knelpunten zijn en gaan we eraan werken.

Goede, heldere uitleg

Natuurkunde leer je niet alleen door het leren van de theorie, je moet de theorie ook op een systematische manier kunnen toepassen. Het kan zijn dat je moeite hebt met de theorie, waardoor je bij de opgaven al snel zult vastlopen. Ook kan het zijn dat je de theorie snapt, maar dat je moeite hebt met het toepassen hiervan. Tijdens de bijlessen help ik je met het begrijpen van de theorie en geef ik aan hoe je de opgaven kunt aanpakken.

Natuurkunde moet je doen

Natuurkunde leer je door het oefenen met opgaven. Je begint met eenvoudige opgaven en deze worden steeds iets moeilijker. Bij elke opgave kom je in een nieuwe situatie en ontdek je hoe je in die situatie de theorie kunt toepassen. Zo krijg je een steeds rijkere bagage die je meeneemt naar de toets of het examen. Door het nemen van bijles krijg je meer grip op de theorie en lukken steeds meer sommen, wat ook je zelfvertrouwen en motivatie zal vergroten. Daarnaast kan een regelmatige bijles net de stok achter de deur zijn om de sommen ook daadwerkelijk te maken.

Opzet natuurkunde bijles

Tijdens de natuurkunde bijles gaan we werken aan de stof voor de komende toets. We zorgen dat je de theorie goed beheerst en oefenen sommen. Tegelijkertijd gaan we op zoek naar de knelpunten en gaan we hiermee aan de slag. Heb je bijvoorbeeld moeite met het herschrijven van formules of met significante cijfers? Dan geven we daar tijdens het bespreken van de sommen extra aandacht aan, net zolang tot je het volledig onder de knie hebt.

Bijlessen worden in principe één op één gegeven. Ze worden gegeven bij Mariska aan huis (Haammakerstraat 268, Venray) of online. Bijles is mogelijk overdag, ‘s avonds en in het weekend. De eerste les is een proefles. Tijdens deze bijles maken we kort kennis en gaan we aan de slag. Deze bijles is geheel vrijblijvend. Na deze bijles stellen we vast of ik je verder kan helpen. Klik hier voor de tarieven.

Voor wie?

Ik geef natuurkunde bijles aan VMBO, HAVO en VWO scholieren.

Ben je mbo, hbo of universitair student en ben je op zoek naar natuurkunde bijles? In veel gevallen kan ik je helpen. Neem hiervoor contact met mij op en geef aan waar je bijles over wilt hebben. Ik zal dan aangeven of en waarmee ik je kan helpen.