Bijles Rekenen

Rekenen komt in het dagelijks leven regelmatig terug. Daarnaast vragen sommige opleidingen om een rekentoets. Door het veelvuldige gebruik van rekenmachines kan de kennis over rekenen zijn weggezakt. Bijles in rekenen kan hierbij helpen. We onderzoeken met welke onderdelen je moeite hebt en gaan daarmee aan de slag. 

Goede, heldere uitleg

Op het moment dat je de rekentoets krijgt, is het een poos geleden dat je uitleg gehad hebt over onderwerpen als bijvoorbeeld rekenvolgorde, breuken, procenten, enz. Tevens neemt door het gebruik van de rekenmachine de vaardigheid in hoofdrekenen af. Ik kan je helpen om de theorie op te halen en de rekenvaardigheid te vergroten.  Tijdens de bijlessen leg ik de theorie uit en oefenen we steeds moeilijkere opgaven. Daarnaast krijg je opgaven mee naar huis om te oefenen. Zo gaan we samen aan de slag voor een goede score op de rekentoets!

Rekenen moet je doen

Rekenen leer je door eerst de theorie door te nemen en daarna veel te oefenen. In de bijlessen zorgen we er eerst voor dat je weet waar je mee bezig bent en daarna oefenen we, zodat je het niet meer vergeet. Je krijgt zo meer grip op de theorie, waardoor je steeds sneller en makkelijker sommen kan oplossen, wat je zelfvertrouwen en motivatie zal vergroten. Daarnaast kan een regelmatige bijles net de stok achter de deur zijn om de sommen ook daadwerkelijk te maken.

Opzet bijles rekenen

Tijdens de reken bijles gaan we ons voorbereiden op de rekentoets. We zorgen dat je de theorie goed begrijpt en we oefenen sommen. Daarnaast krijg je sommen mee naar huis om te oefenen.

Bijlessen worden in principe één op één gegeven. Ze worden gegeven bij Mariska aan huis (Haammakerstraat 268 te Venray). Bijles is mogelijk overdag, ‘s avonds en in het weekend. De eerste les is een proefles. Tijdens deze bijles maken we kort kennis en gaan we aan de slag. Deze bijles is geheel vrijblijvend. Na deze bijles stellen we vast of ik je verder kan helpen. Kijk hier voor de tarieven.

Voor wie?

Ik geef bijles voor rekenen aan VMBO, HAVO en VWO scholieren en MBO- en HBO-studenten.