Bijles scheikunde

Vind je scheikunde een lastig vak? Vind je het chemisch rekenen moeilijk of heb je moeite met redox-reacties? Word je geen wijs uit de naamgeving van moleculen? In al deze gevallen kan scheikunde bijles je helpen. Tijdens de bijlessen onderzoeken we samen wat de knelpunten zijn en gaan we eraan werken.

Goede, heldere uitleg

Om opgaven voor scheikunde te kunnen maken, moet je niet alleen de theorie uit je hoofd kennen. Je moet ook snappen wat er in de opgaven gevraagd wordt en de theorie kunnen toepassen. Tijdens een scheikunde bijles wordt niet alleen aandacht besteed aan de theorie, maar ook aan het begrijpen van de vraagstelling en hoe je vanuit de vraagstelling en theorie naar de oplossing van de opgave komt.

Scheikunde moet je doen

Net als wiskunde en natuurkunde is ook scheikunde een doe-vak. Door te oefenen leer je omgaan met steeds moeilijkere opgaven. Scheikunde bijles helpt door te zorgen dat je de gemaakte opgaven ook helemaal snapt. Door het nemen van bijles krijg je meer grip op de theorie en lukken steeds meer sommen, wat ook je zelfvertrouwen en motivatie zal vergroten. Daarnaast kan een regelmatige bijles net de stok achter de deur zijn om de opgaven ook daadwerkelijk te maken.

Opzet scheikunde bijles

Tijdens de scheikunde bijles gaan we werken aan de stof voor de komende toets. We zorgen dat je de theorie goed beheerst en oefenen sommen. Tegelijkertijd gaan we op zoek naar de knelpunten en gaan we hiermee aan de slag. Heb je bijvoorbeeld moeite met het herschrijven van formules of met significante cijfers? Dan geven we daar tijdens het bespreken van de sommen extra aandacht aan, net zolang tot je het volledig onder de knie hebt.

Bijlessen worden in principe één op één gegeven. Ze worden gegeven bij Mariska aan huis (Haammakerstraat 268 te Venray) of online. Bijles is mogelijk overdag, ‘s avonds en in het weekend. De eerste les is een proefles. Tijdens deze bijles maken we kort kennis en gaan we aan de slag. Deze bijles is geheel vrijblijvend, de kosten vind je onder het kopje ‘Tarieven‘.  Na deze bijles stellen we vast of ik je verder kan helpen.

Voor wie?

Ik geef scheikunde bijles aan VMBO, HAVO en VWO scholieren.

Ben je mbo, hbo of universitair student en ben je op zoek naar scheikunde bijles? In veel gevallen kan ik je helpen. Neem hiervoor contact met mij op en geef aan waar je bijles voor wilt hebben. Ik zal dan aangeven of en waarmee ik je kan helpen